Listopad 2006

Usilujeme o...

26. listopadu 2006 v 11:29 | Mejša |  Naše ocenění...

Ahoj návštěvníci našeho blogu!!!

Zapojily jsme se do soutěže o nej blog na: www.xdavex.blog.cz. Přihlásilo se už 96 soutěžících ze 100, takže konkurence je opravdu veliká!!! pokud se vám náš blog líbí, tak HLASUJTE!!!! Please!

Dííikes moc

GANG


Gothic

25. listopadu 2006 v 19:52 | Mejša a Meluzíínka |  Gothic obrázky

fotky z HP 5

24. listopadu 2006 v 20:02 | Vraťka |  Harry Potter

Horoskopový test

18. listopadu 2006 v 10:17 | Marťa |  Testy
Když budeš čestný, tento test ti odhalí pravdu.
Napište si svoje odpovědí na kousek papíru. Nepodvádějte!
Odpovědi jsou v dolní části této strany.
1. Napište jméno jedné osoby opačného pohlaví.
2. Která je vaše oblíbená barva :červená, černá, modrá, zelená anebo žlutá?
3. Vaše první iniciála(křestního jména)?
4. Měsíc vašeho narození?
5. Kterou barvu upřednostňujete, bílou anebo černou?
6. Jméno jedné osoby stejného pohlaví jako je vaše.
7. Vaše oblíbené číslo?
8. Upřednostňujete Sydney anebo Brisbane?
9. Upřednostňujete zpravidla: moře anebo oceán?
Pokud jste test ukončili, podívejte se dolů...... (nepodvádějte!)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Odpovědi

1. Do této osoby jste zamilovaný/á.
2. Když jste si vybrali:
Červená: jste vitální a váš život je plný lásky - Černé: jste konzervativní a hašteřivý(á) - Zelená: vaše duše je klidná a umíte ustoupit - Modrá: jste spontánní a rádi dostáváte náznaky lásky a náklonnosti ze strany těch, které máte rádi - Žlutá: jste šťastná osoba a umíte dobře poradit těm, kteří nemají morálku.
3. Vaše iniciála se nachází mezi:
A-K Máte dostatek lásky na rozdávání vašim přátelům
L-R Zkoušíte zhodnocovat váš život na maximum a váš milostný život se brzo rozvine.
S-Z Rádi pomáháte jiným a vaše budoucí láska se bude s vámi mít velmi dobře.
4. Pokud jste se narodili mezi: Lednem - březnem: rok bude pro vás velmi dobrý a do někoho se nečekaně zamilujete.
Duben - červen: budete mít velmi silný milostný vztah, který bude dlouho trvat a na který si navždy uchováte vzpomínku.
Červenec - září: budete mít vynikající rok a zkusíte větší změnu, která zlepší váš život.
Říjen - Prosinec: váš milostný život nebude mimořádný, ale možná najdete duševní sestru.
5. Pokud jste si vybrali: Černá: váš život nabere nový směr, to bude dobrá věc pro vás a budete se změnou spokojený(á).
Bílá: budete mít přítele, který vám bude plně důvěřovat, který pro vás udělá cokoliv, ale pokazíte to, ani si to neuvědomíte.
6. Tato osoba je váš(vaše) nejlepší přítel(kyně).
7. To je počet vašich blízkých přátel ve vašem životě.
8. Pokud jste si vybrali Sydney: máte rádi dobrodružství. Brisbane: umíte ustoupit
9. Pokud jste si vybrali:
Moře: jste loajální vůči vašim přátelům a vašim milencům (milenkám); jste někdo zdrženlivý.
Oceán: Jste spontánní a rádi se líbíte jiným.

Matematický test

18. listopadu 2006 v 10:15 | Marťa |  Testy
Mysli si cislo...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Vynasob ho 3.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nyni pripocitej 5.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Od vysledku odcitej tvoje puvodni cislo.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pricti 7.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Vynasob 2.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pripocitaj tvoje cislo.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nyni zavri oci.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tma, co???

Rande=)

18. listopadu 2006 v 10:09 | Marťa |  Testy
Nejdříve odpověz na následujících 23 věcí, odpovědi si piš na papír.
  1. jméno idola, popřípadě kluka
  2. nějakou část těla
  3. dárek, co ti někdy dal
  4. kus nábytku
  5. něco, co patří k vybavení bytu
  6. barva
  7. zvíře
  8. část těla
  9. příslovce, které vyjadřuje stav nálady
  10. zvířecí zvuk
  11. nějaký předmět
  12. cokoli, čím můžeš něco pevně uchopit
  13. část oblečení
  14. část těla
  15. název tvé nej písničky
  16. jméno zpěváka
  17. něco, co dělá hluk
  18. otvor na těle (např. pusa, nos...)
  19. sladkost
  20. část kalhot
  21. nějaká domácí práce
  22. oblíbené číslo
  23. část obličeje
Teďka si podle čísel doplňuj tvoje odpovědi v následujícím textu:
MÉ RANDE S...(1)...
Když jsem otevřela dveře, políbil mě na...(2)... V ruce držel...(3)... Společně jsme si pak sedli na...(4)... Samou nervozitou zakopl o...(5)... Bylo mu chudákovi tak trapně, že z toho byl celý...(6)... Ale to ještě nebylo všechno! Kde se vzal, tu se vzal můj...(7)... Chicco, lehl si k jeho nohám a začal mu lízat...(8)... ...(9)...si setřel Chiccovy sliny. Chicco to ale nevzdal a začal...(10)... jak o život. Byla jsem z toho tak nervózní, že jsem po Chiccovi hodila ...(11)... Pak jsme se konečně začali líbat. Byla jsem z toho úplně mimo. Pak si mě k sobě ...(12)... přitáhl a začal mě pomalu a vášnivě svlékat ...(13)... Něžně jsem ho pohladila po ...(14)... a začeptala mu do ouška: "...(15)..." Tak ho to dojalo, že mi zazpíval nejnovější hit od ...(16)... Bohužel to v jeho podání znělo jako ...(17)... Abych ho nenápadně utišila co nejrychleji, strčila mu do ...(18)... jeho oblíbené...(19)... Když vtom mu začal v ...(20)... zvonit mobil. Byla to jeho máma. Má prý jít okamžitě domů, protože zapomněl na ...(21)... Škoda! Ale slíbil mi, že se za ...(22)... dní uvidíme. Na rozloučenou mi ještě vtiskl na ...(23)... vášnivý polibek

Kdy zemřete?

18. listopadu 2006 v 10:07 | Marťa |  Testy
Na téhle adrese vám ukáží v kolikati zemřete a odpočítávájí se vám tam sekundy k smrti…Skuste to pokud se nebojíte!
a pište co vám vyšlo.. ;)

Je váš pes génius?

18. listopadu 2006 v 10:06 | Marťa |  Testy
Je váš pejsek génius?Zkuste to zjistit z následujícího psího IQ testu.
Následující otázky vám napoví,
Jak je na tom s inteligencí váš psík. Test není v žádném případě odborný, tak z něj nevyvozujte žádné závěry.
U každé otázky vyberte jen jednu odpověď.
1) Počkejte, až se na vás pes podívá, a předstírejte, že jste si do ruky vzali něco k snědku.
a) Pes vás upřeně pozoruje, jako byste jedli doopravdy.
b)Začne prozkoumávat místo,odkud jste domnělou věc vzali.
c)Nejeví žádný zájem
d) Zřejmě si uvědomuje, že vše je jen "jako".
2) Co váš pes uděla, když narazí na plot nebo jinou překážku, kterou nedokáže přeskočit?
a)Rozběhne se podél plotu a hledá , kudy by prošel.
b)Pustí z hlavy svůj původní cíl a běží jinam.
c) Zkusí se podhrabat nebo se na druhou stranu dostat nějakým jiným způsobem.
d) Počká až ho přenesete.
3) Rozezná váš pes některá slova: veterinář, večeře, postel, procházka, pokud ano, kolik?
a) tři nebo čtyři
b) dvě
c) jedno
d) žádné
4) Jak váš pes zareaguje, když zaslechne, že se v kuchyni připravuje jídlo?
a) okamžitě přiběhne
b) přiběhne jen když má velký hlad, nebo je zvědavý
c) nic nepozná, pokud to neděláte přímo před ním
5)Váš pes je u dveří a zaslechne neznámé zvuky. Jaká je jeho první reakce?
a) začne štěkat a vrhat se na dveře
b) nevěnuje jim pozornost
c) ztiší se a pozorně poslouchá
6) Jak se obvykle chová váš pes, když na procházce potkáte mnohem většího?
a) běží k němu a začne mu chňapat po nohou a štěkat
b) začne zuřivě štěkat nebo vrčet, ovšem z bezpečné vzdálenosti
c) uhne mu z cesty
d) opatrně se k němu přiblíží, jako by si chtěl hrát
7)Venčíte psa na vodítku. Co udělá, když dojdete k frekventované silnici?
a) zastaví se na chodníku a podívá se, jestli může bezpečně přejít
b) spolehne se na vás a počká až vykročíte
c) pokračuje v cestě, dokud ho nepřitáhnete za vodítko
8) Přestanete si se psem hrát , ale on by chtěl ještě pokračovat. Jak vám to dá najevo?
a) začne tiše výt
b) pokouší se vás zatáhnout zpět do hry
c) vrčí
9. Pamatuje si váš pes lidi, kteří k vám chodí jen občas?
a) ne
b) ano, hlavně ty, kteří jsou na něj hodní
c) někdy
d) ne, ale jakmile mu dají něco k snědku, začne se chovat, jako by si je pamatoval
10) Pes se chce napít, ale miska na vodu je prázdné. Co udělá?
a) čeká, až si toho někdo všimne
b) najde si jiný zdroj vody,třeba záchodovou mísu nebo kaluž
c) najde vás a začne výt
d) přivolá vás k misce, abyste viděli, že v ní nic není
e) sedne si k misce a začne výt
11.Přistihnete psa, když dělá to co nesmí.Ví, že je zle. Jak se zachová?
a) svěsí uši a ocas, zatváří se provinile a odplíží se pryč
b) s vytřeštěným výrazem uteče
c) uteče, ale evidentně si z toho nic nedělá
d) přikrčí se před vámi
12. Jak se chová váš pes v novém prostředí?
a) prozkoumává každý koutek
b) projeví mírnou zvědavost
c) zajímá ho jen, co dostane k večeři
otázka č.
A
B
C
D
E
1.
2
3
1
4
2.
4
1
2
2
3.
4
3
2
1
4.
3
3
1
5.
2
1
3
6.
1
3
4
2
7.
4
3
1
8.
2
3
1
9.
1
4
3

Všeobecný test o koních

18. listopadu 2006 v 9:59 | Marťa |  Testy

Všeobecný test o koních:

1.) Jak se nazývá část v kopytě, která je tvaru V?

a.)špánek
b)střelka
c)škára

2.)Kolik má klisna zubů?

a.) 36 zubů
b.) 41 zubů
c.) 38 zubů

3.)Skoková soutěž se nazývá?

a.)drezura
b.)základy skoků
c.)parkur

4.)Jak se jmenovali koně, které choval kmen Nez-Percé?

a.)Islandský pony
b.)arabský plnokrevník
c.)appaloosa

5.)Jak dlouho je březí klisna?

a.)9měsíců
b.)10 měsíců
c.) 11měsíců

6.) Jaká je normální teplota koně ?

a.) 37,5-38,5 °C
b.) 36,9 - 37,6 °C
c.) 39 - 40 °C

7.) Který kůň byl koněm vikingů?

a.) appaloosa
b.) islandský pony
c.) fjordling

8.)Která z těchto věcí nepatří do vybavení na čištění koně?

a.) hřbílko
b.) kartáč
c.) chaps

9.)Z jakého materiálu je vyrobena pálka na pólo?

a.) pouze ze smrkového dřeva
b.) nejlepší je lipová dřevo
c.) z bambusu

10.) Dá se na dámském sedle skákat?

a.) Ne, jelikož se v něm velmi špatně udržuje rovnováha již při normální jízdě
b.)Ano

11.) Co jsou žuchvy?

a.) nozdry koně
b.) nejširší místo hlavy koně nad kloubem spojující čelisti.
c.)Je to nejužší část hlavy koně
Správné odpovědi:1.)b;2.)a;3.)c;4.)c;5.)c;6.)a;7.)c;8.)c;9.)c;10.)b;11.)b
11-10bodů:Super! Blahopřeji ke skvělému výkonu;-)
9-5bodů:Celkem dobré znalosti stále toho o koních víš celkem dost
4-0bodů:No nic moc sedni si s knížkou a chvíli si něco počti. Uvidíš, že za nějakou dobu na tom budeš o hodně lépe.

Test osobnosti?

18. listopadu 2006 v 9:54 | Marťa |  Testy
Test osobnosti
1. Kdy se cítíš nejlépe?
a. ráno
b. během odpoledne a v podvečer
c. pozdě v noci
2. Obvykle chodíš:
a. spíše rychle, dlouhými kroky
b. spíše rychle, krátkými svižnými kroky
c. méně rychle, vzpřímeně, s rovným pohledem
d. méně rychle, s pohledem k zemi
e. velmi pomalu
3. Když mluvíš s lidmi:
a. stojíš se zkříženýma rukama
b. ruce máš spjaté
c. jednu či obě ruce máš založené po boku
d. dotýkáš se osoby, ke které mluvíš
e. pohráváš si s uchem, mneš si bradu nebo uhlazuješ vlasy
4. Když odpočíváš, sedíš s:
a. nohama pokrčenýma v kolenou, srovnanýma na stranu
b. překříženýma nohama
c. nohama nataženýma či napřímenýma
d. jednou nohou složenou pod sebou
5. V případě, že tě něco opravdu pobaví, tvou reakcí je:
a. velký vděčný smích
b. smích, avšak nikoliv tak hlasitý
c. spíše dušený smích
d. rozpačitý úsměv
6. Při příchodu na večírek nebo jinou společenskou akci...
a. vstoupíš s hlasitým pozdravem, aby si tě všichni všimli
b. pozdravíš tišeji a hledáš někoho známého
c. velmi tiše pozdravíš, a pokoušíš se zůstat bez povšimnutí ostatních
7. Ve chvíli kdy se velmi soustředíš na těžkou práci a někdo tě vyruší:
a. uvítáš pauzu
b. budeš se cítit nesmírně podrážděně
c. něco mezi těmito extrémy
8. Které z následujících barev máš nejraději:
a. červená a oranžová
b. černá
c. žlutá nebo světle modrá
d. zelená
e. tmavě modrá nebo fialová
f. bílá
g. hnědá nebo šedá
9. Bezprostředně před usnutím ležíš:
a. rovně na zádech
b. rovně obličejem dolů na břiše
c. na boku, nepatrně zkroucen
d. s hlavou na jedné paži
e. s hlavou pod přikrývkou
10. Často se ti zdá, že:
a. padáš
b. bojuješ nebo zápasíš
c. někoho hledáš
d. létáš či plaveš
e. máš bezesnou noc
f. tvé sny jsou vždy příjemné
BODY:
01. (a) 2, (b) 4, (c) 6
02. (a) 6, (b) 4, (c) 7, (d) 3, (e) 5
03. (a) 4, (b) 2, (c) 5, (d) 7, (e) 6
04. (a) 4, (b) 6, (c) 2, (d) 1
05. (a) 6, (b) 4, (c) 3, (d) 5
06. (a) 6, (b) 4, (c) 2
07. (a) 6, (b) 2, (c) 4
08. (a) 6, (b) 7, (c) 5, (d) 4, (e) 3, (f) 2, (g) 1
09. (a) 7, (b) 6, (c) 4, (d) 2, (e) 1
10. (a) 4, (b) 2, (c) 3, (d) 5, (e) 6, (f) 1
Nyní si sečti všechny body:
NAD 60 BODŮ:
Ostatní tě vidí, jako někoho, s kým by měli jednat opatrně. Vypadáš jako nafoukaný(á), egocentrický(á) a příliš dominantní. Možná tě ostatní obdivují, přejí si tě předčít, ale ne vždycky ti věří, jelikož mají obavy, příliš se s tebou sdružovat.
51 AŽ 60 BODŮ:
V očích ostatních jsi radostný(á), vysoce nestálý(á), poněkud impulzivní povahy. Přirozený vůdce činící rychle svá rozhodnutí, avšak ne vždy nejlépe. Vidí tě jako odvážného(ou), dobrodružného(ou) a někoho, kdo všechno jednou zkusí; dokážeš využít příležitosti a vychutnat si dobrodružství. Vždy bavíš své okolí svojí vyzařující dobrou náladou.
41 AŽ 50 BODŮ:
Ostatní tě vidí jako čerstvého(ou), živého(ou), pohledného(ou), zábavného(ou), praktického(ou) a vždy zajímavého(ou), někoho, kdo je neustále v centru pozornosti, ale dostatečně vyváženě, nesobecky. Také tě považují za hodného(ou), ohleduplného(ou) a často trochu příliš štědrého(ou) s porozuměním; někdo, kdo je vždy obveselí či jim pomůže.
31 AŽ 40 BODŮ:
Ostatní tě vidí jako citlivého(ou), obezřetného(ou), pečlivého(ou) a praktického(ou). Též jako chytrého(ou), nadaného nebo talentovaného, ale nenáročného. Nové přátelé si neutváříš tak rychle a snadno, ale jsi velmi solidní přítel a očekáváš stejnou solidaritu od druhých. Ti, kteří tě opravdu poznají si uvědomují, jak je těžké otřást tvou důvěrou, avšak stane-li se tak, překonáváš to velmi dlouho.
21 AŽ 30 BODŮ:
Přátelé tě vidí jako pilného(ou) a puntíčkářského(ou). Také velmi obezřetného(ou), nesmírně opatrného(ou), pomalého(ou) a stále pracující(ho). Jistě by je opravdu překvapilo, kdybys někdy učinil(a) něco impulzivního či absolutně bez rozmyslu, neboť spíše očekávají, že prověříš všechno ze všech možných stran a obvykle to zamítneš. Domnívají se, že takovéto reakce jsou částečně způsobeny tvojí opatrnou povahou.
MÉNĚ NEŽ 21 BODŮ:
Lidé si o tobě myslí, že jsi stydlivý(á), nervózní a nerozhodný(á), někdo kdo potřebuje dohled, kdo vždy chce někoho jiného pro rozhodování a kdo nechce být zapleten do jakékoliv záležitosti či vztahu. Vidí tě jako úzkostlivého člověka, který vždy vidí problémy i tak, kde žádné nejsou. Většinou připadáš lidem nudný, pokud tě dobře neznají.

Skusíš to?

18. listopadu 2006 v 9:45 | Marťa |  Testy
Představte si následující situaci:

Stojíte v bytě a stane se pět věcí naráz:


1. zvoní telefon
2. pláče dítě
3. teče voda z kohoutku a za chvíli asi přeteče
4. máte pověšené prádlo a začíná pršet
5. někdo zvoní, nebo klepe na dveře


Zadání:Napište si postupně za sebou pořadí, v jakém by jste tyto situace řešili a to za předpokladu, že ke všem těmto "událostem" máte stejně dal















Vyhodnocení:
Každá situace označuje určitou prioritu ve Vašem životě a Vy jste si tímto vlastně napsali svůj žebříček hodnot:
1. telefon - práce
2. dítě - rodina
3. přetékající voda - sex
4.prádlo - peníze
5.někdo za dveřmi - přátelé

Všeobecný testík

18. listopadu 2006 v 9:42 | Marťa |  Testy
Všeobecný testík
1) V 8 hodin jdeš spát a natáhneš si budíka na 9 hodin ráno. Když budík zazvoní, jak dlouho jsi spal?
2) Sedlák měl 17 ovcí.Všechny kromě 9 mu zahynuly.Kolik mu jich zůstalo?
3) Existuje v Anglii 17. červen?
4) Muž má v komoře 1 zápalku,petrolejovou lampu,pec na uhlí a naftová kamna.Co zapálí nejdříve?
5) Zemře-li ponocný ve dne, dostane důchod? 6) Může si muž v Afganistanu vzít za ženu sestru své vdovy? 7) Archeologové vykopali mince a datumem 46 let před Kristem. Byly mince pravé?
8) Které oko má Žižka na padesátikoruně zalepené?
9) Jaká událost byla 6.12.1933?
10) Kolik devítek je v číslech od 1-100?
11) Některé měsíce mají 31, jiné 30dní. Kolik jich má 28?
12) Osobní vlak z Ostravy do Prahy jede směrem na Prahu.Zároveň z Prahy vyjede rychlík směrem na Ostravu.Když se vlaky potkají,který z nich má blíže do Bratislavy?
13) Lékař předepíše pacientovi 3 tabletky, aby je užíval po 1/2 hodině. Jak dlouho je bude užívat?
14) Kolik zvířat od každého druhu vzal Mojžíš na palubu?
15) Jsi pilot letadla. Do letadla nastoupí 15 lidí, v Brně jich 6 vystoupí a v Košicích 6 nastoupí. Letadlo má 18 okének a rozpětí křídel je 16 m. Jak se jmenuje pilot letadla?
16) Na dvou rukách je 10 prstů,kolik je na 10 rukách?
17) Kolik korun je do tuctu? Kolik padesátihaléřů je do tuctu?
18) Kolik jedniček je od 1-100?

Správné odpovědi:
1. 1 hodina.
2. 9
3. ano
4. zápalku
5. ne
6. ne
7. ne
8. žádné
9. Sv. Mikuláš
10.20
11.všechny
12.Oba stejně
13.1 hodinu
14. žádné
15.Jako ty
16. 50
17. 12;12
18. 21


Výsledky:
Počet špatných odpovědí:
0: génius
1-3: inteligent
4-5: silně narušená inteligence
6-7: mírně narušená idiocie
8-9:částečný idiot
10-12: úplný idiot
13-16: člověk neschopný samostatného života

Vyznáš se ve filmech?

18. listopadu 2006 v 9:39 | Marťa |  Testy
1. Ve filmu Protivný sprostý holky hrála Lindsay Lohan:
a)Středoškolačku Cady Heron
b)bioložku Coudy Heros
c)Roztleskávačku Bady Heroin
2.Hilary Duff ztratí ve filmu Moderní popelka při útěku z plesu:
a)botasku
b)mobil
c)peněžní kabelku ...=D
3.Jake Cyllenhaal má ve válečném dramatu Mariňák na hlavě:
a)santovskou čepici
b)kšiltovku sparta praha
c)růžovou čelenku
4.Reese Witherspoon hraje v komedii- A co když je to pravda?:
a)zombie,která požírá děti na letním táboře
b)zavražděnou dívku, která straší svého vraha
c)ducha, který nehodlá opustit svůj byt
5.Audrey Tautou hledá ve filmu Příliš dlouhé zásnuby:
a)někoho, kdo by si ji vzal za ženu
b)svého snoubence na válečné frontě
c)svatební šaty, které ji ztratili spolu se zavazadly na letišti
6.Keira Knightley se díky filmu Pýcha a předsudek mohla ,,podívat´´:
a)Na Mars roku 2046
b)na Francouzkou rivieru
c)Do Anglie koncem 18.století
Správné opovědi:1A,2B,3A,4C,5B,6C

pearl harbor

17. listopadu 2006 v 22:13 | Mike |  Filmy

PEARL HARBOR

HRAJÍ: Ben Affleck (Rafe Mc Cawley), Josh Hartnett (Danny Walker), Kate Beckinsale (Evelyn Johnson), Alec Baldwin (Doolittle), Cuba Gooding jr. (Doris "Dorie" Miller), Jon Voight (prezident Roosevelt), Tom Sizemore (Earl), Ewen Bremner (Red)

REŽIE: Michael Bay
SCÉNÁŘ: Randall Wallace
KAMERA: John Schwartzman
HUBDA: Hans Zimmer



Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Evelyn a její kamarádky se přicházejí pobavit s vojáky z Rafeovy jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Danny s jednotkou a skupina zdravotních sester jsou převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý Rafeův dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evely smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoliv se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však před dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného pilota totiž vylovili z moře a zachránili francouzští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor.
A pár foteček........

hádanky

17. listopadu 2006 v 22:02 | Mike |  Zajímavosti...
1. Kdo má vpředu dvě oči, ale vzadu ještě spoustu dalších?
(páv)
2. Neustále to mění tvar, ale přesto je to stále kulaté. Co to je?
(Měsíc)
3. Muž je sám na pustém ostrově. Na nejbližší pevninu to je 5 kilometrů a on neumí plavat, ani nemá k dispozici žádný přepravní prostředek. Bez cizí pomoci se přesto zachrání. Jak?
(Počká, až voda zamrzne a přejde na pevninu.)
4. Ve stáji jsou lidé a koně. Celkem je zde 22 hlav a 72 nohou. Kolik koňů a kolik lidí je ve stáji?
(Ve stáji je 14 koní a 8 lidí. Výpočet: 14*4 + 8*2 = 72 )
5. Matka má sedm dětí, polovina z nich jsou kluci. Jak je to možné?
(Všechny děti jsou kluci, takže polovina jsou chlapci a druhá polovina také.)
6. Pokud v závodě předběhnete závodníka na druhém místě, na kolikátém místě budete?
(na druhém)
7. Vyslovíš-li mé jméno, zabiješ mě. Kdo jsem?
(ticho)

dvě otázky (ale je to mezec)

17. listopadu 2006 v 21:56 | Mike |  Zajímavosti...
otázka č.1:
Kdybyste znali ženu, která je těhotná, která má už 8 dětí, z kterých 3
jsou hluché, 2 slepé, jedno mentálně retardované, a ona sama má syfilis,
doporučili byste jí potrat?

Než si nalistujete dolů odpověď, odpovězte ještě na jednu otázku.
otázka č. 2:
Je čas zvolit vůdce světa a váš hlas má rozhodnout. Tady jsou fakta o 3
nejslibnějších kandidátech:

Kandidát A:
Spolčuje se s politiky, kteří ne vždy hrají čistou hru, a svoje činy
konzultuje s astrologem. Měl dvě milenky. Kouří a pije 8-10 martini
denně.

Je to takový malý testík...
Kandidát B:
Dvakrát ho vyhodili ze zaměstnání, spí do oběda, na univerzitě bral
opium a každý večer vypije čtvrt láhve whisky.

Kandidát C:
Byl vyznamenaný jako vojenský hrdina. Je vegetarián, nekouří, pije jen
příležitostně pivo a neměl žádné mimomanželské aféry.

Kterého z těchto kandidátů byste si vybrali?

Nejprve odpovězte na obě otázky, až potom se podívejte níž na řešení.

Kandidát A je Franklin D. Roosevelt
Kandidát B je Winston Churchill
Kandidát C je Adolf Hitler

A jen tak mimochodem: Odpověď na potratovou otázku - pokud jste
odpověděli ano, právě jste zabili Beethovena.

květinový horoskop

17. listopadu 2006 v 21:51 | Mike |  Zajímavosti...
Co na tom ,že v zahradách není ještě moc květů. Nejkrásnějšími květy tohoto jara jste vy !! Nevěříte?? Přečtěte si náš horoskop!!
Fialka 20.března - 19. dubna
Tento týden ti může chybět energie,ale už za pár dní získáš chuť něco podniknout.Nenech se unášet emocemi.Vyrob nějaký pěkný dárek a věnuj ho kamarádce(kamarádovi).Rada hvězd:Pouč se chyb,které jsi udělal/a.
Růže 20.dubna - 21. května
Budeš mít chvíli času jen pro sebe.Jdi na dlouhou procházku nebo se vrať k oblíbeným knihám. Mezi lidmi se můžeš cítit trochu nesvá,ale to přejde. Kytice zlatého deště ve váze přinese do tvého pokoje jaro. Rada hvězd:Věnuj čas něčemu novému a překvapivému.
Sněženka 22. května - 21 .června
Toužíš poznávat nové lidi, uvolnit se a odpočinout si od všedního života.Své touhy bohužel budeš moci splnit až koncem měsíce.Předtím tě čeká spousta práce.Zatím si můžeš promyslet co podnikneš. Rada hvězd: Neboj se odvážných rozhodnutí.
Krokus 22. června- 20. července
Netrap se!!! Po svátcích tě potká malé překvapení od někoho,na koho často myslíš.Někdy i malé gesto dokáže zázraky.Mysli na úklid a hned pocítíš příliv svěžesti. Rada hvězd: Když se teď pro něco rozhodneš,jednej velice důsledně. Stanov so cíl.
Narcis 21.července - 22. srpna
Poslední dobou tě trápí věc ,které úplně nerozumíš.Problém není tak důležitý,jak si myslíš. Chvíli uvažuj a určitě nalezneš rešení. Buď pozorný/á,protože někdo z tvých známých ti chce nastavit nohu. Rada hvězd: Vyhýbej se intrikám a nečistým hrám.
Žlutý narcis 23. srpna - 22.září
Tvou rodinu nyní zaměstnává jarní úklid.Nestraň se ostatních,ale snaž se k nim připojit a najít v tom radost.Troška sváteční výzdoby,utřený prach a přestavění nábytku v pokojíčku ti přinesou jarní energii. Je čas začít něco nového!! Rada hvězd: S čistou hlavou ti všechno poběží jak na drátkách.
Sasanka 23. září - 20.října
Přítelkyně má potíže.Promluv si s ní a zjisti , o co se jedná.Neboj se vyjádřit svůj názor.Brzy budeš mít šanci ukázat ,jak ti na ní záleží.Rada hvězd:Neschovávej se.Dokážeš víc ,než si myslíš!!!
Sedmikráska 21. října -22.listopadu
Zakrátko budeš muset učinit řadu závažných rozhodnutí.Buď silná a nenech se ovlivnit lidmi,kteří se starají jen o své zájmy.Je vhodná doba myslet na nové oblečení.Všechno záleží jen na tvé fantazii!!!Rada hvězd:Podívej se do zrcadla a vymysli svůj nový jarní vzhled!!!
Tulipán 23. listopadu - 22 . prosince
Snadno zapomínáš na chyby ostatních.Proto někdo ,kdo ti kdysi ublížil,ti teď pomáhá řešit tvé problémy.Mysli na sport ,chybí ti pohyb a čerstvý vzduch.Rada hvězd:Poslouchej svou intuici a rozum.A věř si!!!!!
Koniklec 23.prosince - 20.ledna
Tvůj nápad je vynikající,ale ještě si s někým promluv-pro všechny případy.Koncem měsíce potkáš známé,které si už dlouho neviděla. Rada hvězd:Važ si lidí ,kteří jsou denně s tebou.
Konvalinka 21. ledna - 19.února
Vynikající doba pro správná rozhodnutí.Sepiš všechno,co bys chtěla změnit a co je pro tebe důležité.A pak na tom už jenom začni pracovat.Pokud do svého plánu zasvětíž někoho, kdo ti je blízký , určitě tě podpoří.Nezapomeň:Chtít znamená moci!!Rada hvězd:Kup si nějaký výživný krém na obličej,který ti rozjasní zimou unavené tváře.
Hyacint 20.února - 19.března
Když je něčeho moc, není to zdravé.Nezabíhej do krajností při hodnocení lidí a k problémům přistupuj s chladnou hlavou.Zajdi na procházku nebo do kina.Uvidíš,že je svět krásný!!!Rada hvězd:Spěch není nejlepší rádce.Důležitým záležitoslem je třeba věnovat víc času.

vliv dní v týdnu

17. listopadu 2006 v 21:43 | Mike |  Zajímavosti...
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze
Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna
Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost
Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum
Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt
Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost
Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita

charlieho andílci

17. listopadu 2006 v 21:24 | Mike |  Filmy
Popis
Trojice půvabných a mimořádně schopných agentek Dylan, Alex a Natalie pracuje pro záhadného milionáře Charlese Townsenda, kterého ovšem nikdy neviděly, protože s nimi udržuje kontakt pouze prostřednictvím telefonu a svérázného asistenta Bosleyho. Trojice v rafinované akci na poslední chvíli zneškodní atentátníka, který se propašoval do velkého dopravního letadla s bombou připevněnou na těle. Sotva stačí vydechnout, už je před nimi nový úkol. Byl unesen milionář Eric Knox a spolu s ním byl ukraden jeho převratný software, který umožňuje najít a sledovat každého, kdo používá telefon. Jeho asistentka Vivian Wood podezírá jejich konkurenta Rogera Corwina, který se nedávno pokusil koupit Knoxovu společnost. Andílci proto soustředí pozornost právě na něj. Nejprve v čínském masážním salonu trojice andílků milionáře uspí, zkopíruje jeho elektronický diář a získá odlitky jeho klíčů, a potom proniknou na jeho párty. Zatímco Natalie flirtuje se sympatickým barmanem Petem, Dylan s Alex si všimnou zabijáka Hubeňoura, který se podílel na Knoxově únosu. Během pronásledování s ním svedou souboj v zadních uličkách a přestože jim muž nakonec uteče, objeví andílci místo, kde je ukryt spoutaný Knox. Zbývá tedy jediné: najít a získat zpět jeho software. Andílci v dalším rafinovaném plánu plném převleků získají přístup k hlavnímu počítači v Corwinově podniku. Dylan se po akci sblíží s pohledným Knoxem, který jí vypráví o svém otci, jenž zemřel, když byl zrazen svým nejlepším přítelem. Ještě v noci však dojde k nečekanému zvratu. Hubeňour zavraždí Corwina, Vivan Wood unese Bosleyho a trojice andílků se stane terčem vražedného útoku. Karavan, který obývá Alex se svým nic netušícím přítelem Jasonem, je rozstřílen několika maskovanými muži, Alex se však podaří dešti kulek uniknout. Natalie je napadena zabijákem během rande s Petem, podaří se jí ho však v souboji porazit. Dylan v Knoxově sídle zjistí, že únos zorganizoval sám Knox, aby pronikl do Corwinova počítače a s pomocí jeho satelitu a svého programu našel a zabil Charlieho Townsenda, kterého považuje za muže, který má na svědomí smrt jeho otce. Knox cynicky vystřelí po Dylan, která proletí velkým oknem. Nevšimne si, že kulka dívku minula a ona přežila, když se prostěradlo, do něhož byla zahalena, zachytilo za jeden ze střepů v okně. Unesený Bosley se spojí s andílky pomocí vysílačky ukryté v zubu a přestože neví, kde je uvězněn, dívky dokáží s pomocí několika zvuků místo přesně lokalizovat. Odhodlané zastavit Knoxe dřív než bude moci napadnout Charlieho, vyrazí Dylan, Alex a Natalie do akce.O natáčení
Jsou krásné, jsou úžasné a pracují pro Charlieho... Necelá dvě desetiletí po odvysílání posledního dílu stejnojmenného televizního seriálu přichází do kin jeho aktualizovaná celovečerní verze. Producent Leonard Goldberg, který se na seriálu podílel dva roky coby výkonný producent, se pro zfilmování rozhodl na základě úspěchu Uprchlíka s Harrisonem Fordem, další adaptace kultovního televizního seriálu. Seriál označuje Goldberg za "fenomén, který byl možná počátkem emancipace žen uvnitř populární kultury".
Ke Goldbergově překvapení se mu sama od sebe přihlásila herečka Drew Barrymoreová s tím, že by se chtěla stát jedním z "Andílků", elitních soukromých detektivek. Zároveň se svou produkční partnerkou Nancy Juvonenovou přednesly vlastní návrhy, jak by podle nich měly "Andílci" v novém kabátě vypadat. Pro roli dalšího "Andílka" navrhla Barrymoreová svou dobrou kamarádku Cameron Diazovou. Obě herečky mluvily o projektu telefonicky skoro dvě hodiny, než se baterie v mobilu Diazové vybila. Barrymoreová ji na roli lákala těmito slovy: "'Bude to holčičí akční film. Budeme krásné a drsné a budeme mít ujeté šaty. Nebudeme střílet, budeme dělat kung-fu. V tomhle filmu budou kopat do zadků holky.'" Tomu Diazová nemohla odolat a souhlasila. Otázka třetího "Andílka" zůstala prozatím nezodpovězená ... Ve srovnání s jinými akčními filmy se Charlie'ho andílci v jednom zásadním ohledu liší: Chybí v něm oboustranné přestřelky. Vysvětlí nám to Andy Armstrong, asistent koordinátora kaskadérů Vice Armstronga: "V tomhle filmu používají střelné zbraně jenom protivníci, ne "Andílci", což je samo o sobě výzvou. Museli jsme to provést tak, abychom vzbudili dojem ohrožení života a v akčních sekvencích se obešli s minimálním arsenálem." Bez zbraní a s fyzicky zdatnějšími soupeři museli mít "Andílci" takový způsob obrany, kde by fyzická síla a výška nehrály roli. Jako vhodné řešení připadalo tvůrcům kung-fu.
Tvůrci, inspirovaní způsobem, jakým se bojová umění prezentovala v Matrixu, povolali několik spolupracovníků z tohoto filmu, aby "Andílky" vycvičili. Tým, vedený Cheung-Yan Yuenem (oslovovaným "Mistře"), přijel do Států a setkal se s oběma herečkami a štábem. Diazová vzpomíná na Mistrova slova: "'Nemůžete jet na půl plynu. Jestli chcete, abychom vás trénovali, musíme vědět, že máte vůli.'" Obě herečky se shodly na tom, že vůli mají, a pod pečlivým dozorem Mistra začaly záhy s tréninkem. "Když jsem začínala," vzpomíná Diazová, "nemohla jsem si dosáhnout na prsty u nohou. Náš trenér mě tlačil na záda a říkal: ,Bolest je váš nejlepší přítel. Dejte jí to najevo. Jednoduše řekněte: Miluji bolest.' Doslova jsem to probrečela. Jenže na konci dne jsem se dokázala položit hrudníkem na kolena. Bylo to úžasné." Zatímco Diazová s Barrymoreovou vylepšovaly své přátelství, role a bojové umění, vrtalo všem hlavou, kdože se stane třetím "Andílkem". Poté, co se o roli Alex zajímalo několik hereček, padla volba na Lucy Liuovou. Ta - pracovně i v soukromí - dvojici hereček ideálně doplnila. Jakmile byla trojka kompletní, mohly se herečky pustit naplno do tréninku. "Zezačátku jsme trénovaly šest až osm hodin denně," vzpomíná Barrymoreová. "Byly jsme na kolenou v poloze na koni a učily se ustát váhu našeho těla. Pak jsme se protahovaly a kopaly a mlátily, a potom dělaly otočky. A pak zase kopy a rány. Mlátily jsme do toho pytle hodiny a hodiny. Potíte se. Otročíte. Učíte se věci, o kterých jste ani netušily, že je dokážete. Ke konci dne máte ruce pokryté přetrženými žilkami." Přesto neztrácely elán. Půlku dne bývaly dívky uvázané na provazech, používaných trenéry k výcviku. I natáčení samotných scén, nabitých akcí, bývalo bolestné. Dívky musely přiznat, že být akčním hrdinou je opravdická dřina. Žádné hračičky a exploze, všechno bylo na jejich bedrech: vypnutí, roznožky, výskoky a výkopy. Dívky se do svého úkolu pustily s takovou vervou, že je horko těžko přemlouvali, aby se v jistých scénách nechaly vystřídat kaskadérkami. Yuen dodává: "Cameron, Drew a Lucy se tak snažily, že kaskadérky musely přidat, aby je překonaly."
Tvůrci se shodují na tom, že koncept "Andílků" je i dnes něčím převratným. "Akční film je poslední baštou mužských hvězd," tvrdí Leonarg Goldberg. "Já si ale myslím, že "Andílci" z roku 2000 to změní." A jaké podle režiséra McG plyne z filmu poučení? "To, že jsem krásná ještě neznamená, že nemůžu jít a nakopat ti prdel a to všechno ve 'světě mužů'. Žádný 'svět mužů' už neexistuje, je to svět nás všech."
Charlie's Angels

Co ta holka chce

17. listopadu 2006 v 21:10 | Vraťka |  Filmy
Obsah/Info:
17-ročná Daphne Reynolds má všetko po čom túži každé dievča - alebo to tak aspoň vyzerá. Táto mladá duchaplná Američanka má jedinečný vkus, nekonvenčné, ale dobré vzťahy so svojou bohémskou matkou Libby a budúcnosť plnú možností. Ale aj napriek týmto sľubným vyhliadkam sa Daphne cíti neúplná. Rozhodne sa začať žiť mimo fantázie z kníh a preto nasadne do lietadla smerujúceho do Londýna, aby tu našla svojho dlhochýbajúceho otca. Tu rýchlo zistí, že jej otcom je vysoko vážený politik Lord Henry Dashwood. Keď sa však zjaví pred svojím otcom, ktorý netuší, že existuje, vo vysokej spoločnosti spôsobí zmätok, ktorý by mohol ohroziť jeho politickú kariéru. To však Daphne nemá v úmysle a preto potlačí svoje skutočné ja, tvári sa ako správne dievča a ponorí sa do víru zachmúrených britských udalostí. Ani s Henryho podporou sa však Daphne nedostáva pomoci od jeho snúbenice a jej žiarlivej dcéry, ktoré jej znepríjemňujú život na každom kroku. Nakoniec jej príde na pomoc Ian, šarmantý miestny hodobník, s ktorým sa Daphne pokúša dokázať, že láska a čistá duša môžu zachrániť všetkých. A tak aj ona pochopí, že ak chce byť dcérou svojho otca, musí byť sama sebou.

Základní informace

Český název: Co ta holka chce
Originální název: What a Girl Wants
Česká premiéra: 11. září 2003 (před 1163 dny)
Světová premiéra: 4. dubna 2003 (před 1323 dny)
Natočeno: USA 2003
Režie: Dennie Gordon
Scénář: William Douglas Home
Kamera: Andrew Dunn
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Amanda Bynes (Daphne Reynolds), Colin Firth (Henry Dashwood), Kelly Preston (Libby Reynolds), Eileen Atkins (Jocelyn Dashwood), Anna Chancellor (Glynnis Payne), Jonathan Pryce (Alistair Payne), Oliver James (Ian Wallace), Christina Cole (Clarissa Payne), Sylvia Syms (Princess Charlotte)
Přístupnost: přístupný
Délka: 100 minut
Žánr: Dobrodružný / Komedie / Drama / Rodinný
Distributor: Warner Bros
FOTKY